Mladi slovenski naravoslovci domov prinesli šest odličij

Ljubljana, 12. decembra - Slovenska ekipa mladih naravoslovcev je na 19. mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi v kolumbijski Bogoti v konkurenci 203 mladih iz 43 držav dosegla odličen uspeh, saj ji je uspelo osvojiti dve srebrni in štiri bronasta odličja.

Kolumbija, Bogota.
Slovenska ekipa mladih naravoslovcev je na 19. mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi v Bogoti v konkurenci 203 mladih iz 43 držav dosegla odličen uspeh, saj ji je uspelo osvojiti dve srebrni in štiri bronasta odličja
Foto: Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije

Na mednarodni naravoslovni olimpijadi, ki je potekala med 2. in 11. decembrom, je slovenske barve zastopal devetošolec Primož Markovič z ljubljanske OŠ Milana Šuštaršiča, ki je osvojil srebrno odličje in bil med našimi tekmovalci v končni razvrstitvi najuspešnejši. Le malo za njim je zaostal dijak 1. letnika Maj Bombek z mariborske tehniške gimnazije, ki je tudi osvojil srebrno medaljo.

Bronasta odličja pa so si s svojim znanjem priborili Martin Alojz Flisar z Gimnazije Bežigrad, Svit Miklavčič z Gimnazije Vič, Blaž Gašperlin z Gimnazija Kranj in Tifani Bergel z Gimnazije Jesenice.

vi/lem/lem
© STA, 2022