Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

DOHA - Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju bo danes znanih že šest četrtfinalistov. Po Nizozemski, Argentini, Franciji in Angliji se bodo danes v osmini finala za mesto med osem borile Japonska in Hrvaška ter Brazilija in Južna Koreja. Prva tekma se bo v Al Vakri začela ob 16., druga, kjer bo četrti sodnik Slavko Vinčić, pa v Dohi ob 20. uri.

DOHA - Napadalec angleške nogometne reprezentance Raheem Sterling je po oboroženem vlomu v njegov dom v Angliji sinoči zapustil svetovno prvenstvo v Katarju in odpotoval v domovino. Anglija je tudi brez njegove pomoči napredovala v četrtfinale in s 3:0 premagala Senegal. Ali se bo Sterling vrnil v Katar za obračun s Francozi, za zdaj še ni znano.

SAO PAULO - Potem ko so se navijači brazilskega nogometnega zvezdnika Peleja zbirali pred bolnišnico v Sao Paulu, kjer se 82-letnik trenutno zdravi zaradi okužbe dihal, ter molili za njegovo ozdravitev, sta se javnosti oglasili njegovi hčerki. Poudarili sta, da se bo Pele po okrevanju vrnil domov ter da njegovo zdravljenje raka daje rezultate.

SACRAMENTO - Slovenska košarkarja v severnoameriški ligi NBA, Goran Dragić s Chicago Bulls in Vlatko Čančar z Denver Nuggets, sta bila tokrat ob skromnih minutažah brez uspeha. Dragić je z biki gostoval pri Sacramento Kings, ki so zmagali s 110:101, Čančar pa je z zlatimi zrni v gosteh pri New Orleans Pelicans prav tako izgubil s 106:121.

zza/lr/zza
© STA, 2022