Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Dvorana v Stožicah bo danes prizorišče polfinalih tekem na rokometnem evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Ob 17.45 se bo pričela tekma med Dankami in Črnogorkami, ob 20.30 pa med Francozinjami in Norvežankami.

DOHA - Prodaja alkohola v času tekem nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju ostaja sporno vprašanje. Približno 48 ur pred uvodno tekmo se obeta nova prelomnica, ki bo imela posledice predvsem za navijače. Po poročanju medijev želi Katar uveljaviti popolno prepoved točenja piva okoli stadionov.

BOSTON - Hokejisti Bostona so ponoči v severnoameriški ligi NHL premagali Philadelphia Flyers in s 15. zmago potrdili prvo mesto na vzhodu in v ligi. Junak domače zmage je bil Čeh David Krejči, ki je v končnici dosegel dva gola za prepričljivo zmago. Dve točki na vzhodu zaostajajo New Jersey Devils, ki so s 3:2 slavili po podaljšku v Torontu.

PORTLAND - Košarkarji Portland Trail Blazers, ki so na prvem mestu lestvice zahodne konference v severnoameriški ligi NBA, so v razprodani domači dvorani Moda Center doživeli presenetljiv poraz. Po izenačeni tekmi so se zmage v Oregonu s 109:107 veselili gosti Brooklyn Nets, pri katerih je s 35 točkami blestel veteran Kevin Durant. Sacramento Kings so doma zanesljivo, s 130:112 ugnali San Antonio Spurs, ki so bili te dni v ospredju bolj zaradi škandala s psihologinjo, a so se zdaj z njo poravnali. V losangeleški dvorani Crypto Arena je zmaga ostala doma, saj so Clippers s 96:91 premagali Detroit Pistons.

TORINO - Američan Taylor Fritz je tretji polfinalist sklepnega teniškega turnirja sezone ATP v Torinu. Na odločilni tekmi zelene skupine je po hudem boju premagal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima s 7:6, 6:7 in 6:2. V popoldanskem dvoboju iste skupine je prvi nosilec Španec Rafael Nadal vendarle dosegel prvo zmago, potem ko je v 7:5 in 7:5 ugnal Norvežana Casperja Ruuda. Ruud pa se je z dvema zmagama že pred tem prebil v polfinale. V rdeči skupini si je polfinale že priigral Srb Novak Đoković.

zza/ag/ad/zza
© STA, 2022