Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 10. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TAŠKENT - Judoistka Anka Pogačnik se je na svetovnem prvenstvu v Taškentu v kategoriji do 70 kg kot prva iz slovenskega tabora prebila do tretjega kroga. Tam jo je s končnim prijemom ustavila Nemka Miriam Buktereit in ji preprečila napredovanje v četrtfinale ter boj za odličja.

VERONA - V italijanski serie A v odbojki je bil minuli vikend na sporedu 2. krog tekmovanja, ki je slovenskemu reprezentantu Roku Možiču prinesel ne le zmago v dresu Verone, temveč tudi posebni nagradi za minule dosežke, ki si ju je priboril lansko sezono. Nagrado Andrej Kuznecov je osvojil za točkovno najboljšega igralca minule sezone italijanskega prvenstva, nato pa še nagrado za odbojkarja z največ uspešnimi napadi.

LJUBLJANA - Ženska teniška lestvica združenja WTA minuli teden ni doživela nobene spremembe med prvo deseterico. Še vedno premočno vodi Poljakinja Iga Swiatek, čeprav je v nedeljo na turnirju v Ostravi doživela prvi finalni poraz letos. Slovenija ima ta teden spet dve igralki med prvo stoterico. Juvanova je nazadovala na 87. mesto, zato pa je Zidanškova, ki je v Tuniziji izpadla v četrtfinalu proti poznejši finalistki Alize Cornet, skočila za 13 mest in reprezentančni kolegici diha za ovratnik na 88. mestu.

LJUBLJANA - Devetnajstletni Španec Carlos Alcaraz ostaja številka 1 svetovnega tenisa pred 17 let starejšim rojakom Rafaelom Nadalom. Finalist Astane Grk Stefanos Cicipas je napredoval na peto mesto, prvič v karieri pa je v najboljši deseterici na svetu Američan Taylor Fritz, ki je osvojil turnir v Tokiu z nagradnim skladom 1,95 milijona dolarjev. Najboljša še dejavna slovenska igralca sta Bor Artnak, ki je izgubil deset mest glede na minuli teden in je 795., ter Blaž Rola, ki si deli 903. mesto.

TORONTO - Slovenski košarkar Goran Dragić bo to sezono severnoameriške lige NBA nosil dres Chicago Bulls, ki so v okviru priprav gostovali pri njegovi nekdanji ekipi, Toronto Raptors, s katero se Dragić ni najlepše razšel. Biki so v dvorani Scotiabank Arena zmagali s 115:98, Dragića pa za to tekmo ni bilo ne v ekipi ne na klopi.

zza/ag/zza
© STA, 2022