Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

ANTALYA - Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju na vdih v Kasu v Turčiji osvojila naslov svetovne prvakinje v potopu s konstantno obtežitvijo z monoplavutjo. Štiridesetletna Koprčanka je za ubranitev naslova svetovne prvakinje dosegla globino 116 metrov. Gre sicer za tekmovanje pod okriljem mednarodne federacije za podvodne aktivnosti - CMAS.

CHENGDU - Slovenska namiznoteniška reprezentanca je na ekipnem svetovnem prvenstvu v Chengduju izgubila v osmini finala. S 3:0 je bila boljša favorizirana Portugalska. Varovanci selektorice Andreje Ojsteršek Urh, ki je na Kitajskem ni zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus, so sicer v izločilne boje napredovali po drugem mestu v skupini 1. Prvi je proti najbolje uvrščenemu Portugalcu na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze, Marcosu Freitasu, nastopil Kožul in izgubil z 1:3. Nato pa je Jorgića, osmega igralca sveta, presenetljivo ugnal Joao Geraldo s 3:2. Zadnjo točko je nato Portugalcem priboril še Joao Monteiro, ki je s 3:0 premagal Petra Hribarja.

ZÜRICH - Slovenska nogometna reprezentanca je na lestvici Mednarodne nogometne zveze napredovala za dve mesti in je zdaj 63. Na vrhu ostaja Brazilija pred drugo Belgijo in tretjo Argentino. Naslednja posodobitev lestvice bo po koncu svetovnega prvenstva v Katarju, ki bo potekalo med 20. novembrom in 18. decembrom. Slovenska reprezentanca je bila konec avgusta 65., po obstanku v drugem kakovostnem rangu lige narodov pa je pridobila dve mesti.

TAŠKENT - Judoista Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg in David Štarkel med moškimi do 60 kg sta hitro sklenila nastope na svetovnem prvenstvu v Taškentu. Štangarjeva je izgubila drugo borbo, Štarkel že prvo. Štiriindvajsetletna Ljubljančanka je v uvodnem krogu ugnala dve leti mlajšo Izraelko Tamar Malca, nato pa klonila proti 22-letni Turkinji Tugce Beder. Štarkla pa je po zaslugi vazarija po pol minute boja ugnal Turek Salih Yildiz.

am/alz/ag/zza/gj/am
© STA, 2022