Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MARIBOR - Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić je danes uradno postal nogometaš Maribora, je klub iz štajerske prestolnice sporočil na spletni strani. Štiriintridesetletni nekdanji dolgoletni član Atalante, Fiorentine in Palerma v italijanskem državnem prvenstvu serie A je s prvaki podpisal triletno pogodbo.

CELJE - Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je tekma 4. kroga v skupinskem delu lige prvakov. Na uvodnih treh tekmah so premagali tekmece iz Kiela ter izgubili proti Barceloni in Aalborgu, drevi ob 18.45 pa bodo v svojem Zlatorogu gostili Nantes.

CHICAGO - Eden od junakov slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić, ki bo v novi sezoni severnoameriške lige NBA nosil dres moštva Chicago Bulls, je priprave na sezono 2022/23 začel s porazom. Košarkarji iz Chicaga so doma gostili New Orleans Pelicans, ki so zmagali s 129:125.

NEW YORK - V anketi, ki so jo naredili med direktorji klubov severnoameriške košarkarske lige NBA, je favorit za naslov v prihajajoči sezoni Milwaukee. Slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je favorit za nagrado MVP za najkoristnejšega igralca lige.

SAO PAULO - Nekdanji selektor gimnastične reprezentance Brazilije je bil danes na sodišču zaradi štirih posilstev, med njimi je tudi mladoletna oseba, obsojen na več kot stoletje zaporne kazni. Fernando de Carvalho Lopes je na sodišču v bližini Sao Paula prejel 109 let in osem mesecev zapora, poroča spletna stran Globo Esporte.

zza/alz/tb/lr/ad/zza
© STA, 2022