Mladoletnik z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika

Maribor, 1. oktobra - V Mariboru je v petek zvečer mladoletnik z neznanim ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, ki se bori za življenje, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor. Osumljenec je s kraja dogodka pobegnil in se v spremstvu staršev kasneje zglasil na policiji. Policisti, ki motiv za dejanje še ugotavljajo, so napadalca pridržali.

Okolica vasi Sveta planina.
Policijski trak.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Do napada je prišlo v petek okoli 22.30. Kot so ugotovili policisti, je mladoletnik z območja Maribora z neznanim ostrim predmetom poškodoval vrstnika, prav tako z območja Maribora. Oškodovanec je bil huje telesno poškodovan, zdravi pa se v bolnišnici. Njegovo življenje je ogroženo.

Policisti so napadalcu, ki je s kraja dogodka pobegnil, nato pa se kasneje v spremstvu staršev zglasil na policiji, odvzeli prostost in mu odredili 48-urno policijsko pridržanje.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki jo usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Zaradi zaščite interesa mladoletnih oseb, obravnavanih v postopku, dodatnih informacij o dogodku za zdaj ne morejo posredovati, so še navedli na mariborski policijski upravi.

uk/uk
© STA, 2022