Vreme: Oblačno in deževno, možni nalivi

Ljubljana, 30. septembra - Ponoči bo oblačno in deževno, možni bodo krajevni nalivi. Do jutra bo dež v večjem delu Slovenije ponehal, predvsem na vzhodu se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju okoli 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo ob morju in na vzhodu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo, ponedeljek in torek bo povečini sončno in čez dan toplo. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika: Ciklonsko območje nad severnim Sredozemljem se polni, nad našimi kraji pa se še zadržuje vremenska fronta. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam doteka razmeroma topel in zelo vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V soboto se bo v krajih severno in vzhodno od nas delno zjasnilo. Več oblačnosti bo ostalo v alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine ter v Gorskem Kotarju, kjer bo občasno še deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

vv/vv
© STA, 2022