Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (27. 9.)

Ljubljana, 27. septembra - Tuje tiskovne agencije so danes med drugim pisale o ukrepih slovenske vlade za boj proti energetski krizi v Sloveniji. Poročale so tudi o odzivih Bruslja na dogajanje na Radioteleviziji Slovenija (RTVS).

Avstrijska tiskovna agencija APA je poročala o tem, da je slovenski premier Robert Golob dejal, da vlada po letošnji pomoči gospodinjstvom in gospodarstvu za blažitev posledic energetske draginje za leto 2023 predvideva ukrepe v vrednosti skoraj pet milijard evrov. O tem je pisala tudi italijanska tiskovna agencija Ansa.

Hrvaška tiskovna agencija Hina je povzela poročanje STA o tem, da Bruselj pozorno spremlja dogajanje na RTVS. To so za STA povedali pri Evropski komisiji. Spomnili so na nedavno predstavljeni predlog evropskega akta o svobodi medijev, katerega namen je med drugim, da "javni mediji ne smejo postati propagandni kanal ene stranke".

APA je poročala tudi o tem, da je v Sloveniji za liter 95-oktanskega bencina po novem treba odšteti 1,353 evra, kar je 0,1 centa manj kot doslej. Liter dizla pa zdaj stane 1,603 evra, s čimer se je pocenil za osem centov.

lj/ap
© STA, 2022