V Lescah uredili manjkajoči del kolesarske povezave

Lesce, 24. septembra - Občina Radovljica je v sredo v okviru Evropskega tedna mobilnosti s tradicionalnim kolesarskim izletom ob dnevu brez avtomobila simbolično odprla novo kolesarsko povezavo v Lescah.

Lesce.
Občina Radovljica je v sredo v okviru Evropskega tedna mobilnosti s tradicionalnim kolesarskim izletom ob dnevu brez avtomobila simbolično odprla novo kolesarsko povezavo v Lescah. Ureditev 560 metrov dolgega cestnega odseka med leško železniško postajo in uvozom h Gorenjki, ki jo je izvedla Gorenjska gradbena družba, je stala 750.000 evrov.
Foto: Občina Radovljica

Ureditev 560 metrov dolgega cestnega odseka med leško železniško postajo in uvozom h Gorenjki, ki jo je izvedla Gorenjska gradbena družba, je stala 750.000 evrov.

Vzpostavili so 1,25 metra širok obojestranski pomožni kolesarski pas in 1,6 metra širok pločnik. Uredili so tudi meteorno in fekalno kanalizacijo ter javno razsvetljavo in obnovili vodovod.

Gre za drugi del dva milijona evrov vrednega projekta ureditve manjkajočih odsekov kolesarske povezave med upravnim središčem Radovljice in železniško postajo v Lescah. Prvi del projekta, za katerega je Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,4 milijona evrov, so izvedli lani.

tzu/zc
© STA, 2022