Liz Truss: Velika Britanija bo Ukrajino oboroževala vse do ruskega poraza

New York, 22. septembra - Britanska premierka Liz Truss je včeraj na zasedanju Generalne skupščine ZN v New Yorku obljubila, da bo njena vlada še naprej pošiljala orožje Ukrajini, vse dokler Rusija ne bo poražena. Poleg tega je na srečanju z izraelskim kolegom Jairjem Lapidom sporočila, da London razmišlja o selitvi britanskega veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem.

ZDA, New York.
Britanska premierka Liz Truss je v sredo na 77. zasedanju Generalne skupščine ZN v New Yorku obljubila, da bo njena vlada še naprej pošiljala orožje Ukrajini, vse dokler Rusija ne bo poražena.
Foto: dpa/STA

Na potezo ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je včeraj odredil delno mobilizacijo za bojevanje v Ukrajini, in njegove grožnje z uporabo jedrskega orožja, se je Trussova odzvala z besedami, da ruski predsednik skuša s tem upravičiti svoje katastrofalne neuspehe v vojni. Članice ZN je pozvala, naj branijo svobodo in demokracijo.

Govor je Trussova izkoristila tudi za predstavitev svoje politike svetu. Pri tem je kot prednostni nalogi izpostavila gospodarsko rast in znižanje davkov.

msc/lkr/msc
© STA, 2022