Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Rusiji na protestih proti mobilizaciji pridržali več kot 1000 ljudi

Moskva, 21. septembra - Na protestih po vsej Rusiji, ki so izbruhnili po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin danes odredil delno vojaško mobilizacijo civilistov za bojevanje v Ukrajini, je bilo pridržanih najmanj 1026 ljudi, so sporočili iz ruske nevladne medijske organizacije OVD-Info. Shodi so sicer potekali v vsaj 38 ruskih mestih.

Rusija, Voronež.
Protest proti mobilizaciji v ruskem Voronežu.
Na protestih po vsej Rusiji, ki so izbruhnili po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin odredil delno vojaško mobilizacijo civilistov za bojevanje v Ukrajini, je bilo pridržanih več kot 1300 ljudi.
Foto: dpa/STA

Putin je danes odredil delno vojaško mobilizacijo 300.000 rezervistov za bojevanje v Ukrajini. Ob tem je poudaril, da je Moskva za svojo zaščito pripravljena uporabiti vsa sredstva, vključno z jedrskimi. Govor ruskega predsednika, s katerim je odprl novo poglavje vojne v Ukrajini, močno odmeva v Rusiji in po svetu.

Po Putinovem oznanilu so na spletnih straneh za prodajo letalskih kart v Rusiji zabeležili veliko povpraševanje po letalskih vozovnicah, saj očitno želi veliko potencialnih rekrutov čim prej zapustiti državo.

msc/akt/msc
© STA, 2022