Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 19. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BRDO PRI KRANJU - Slovenska nogometna reprezentanca bo danes na Brdu pri Kranju s treningom ob 17.30 začela priprave na zadnji tekmi lige narodov. V soboto izbrance Matjaža Keka v Stožicah čaka obračun z Norveško, prihodnji torek pa še gostovanje na Švedskem. Na zbor kar nekaj reprezentantov prihaja dobre volje, med njimi najboljše Jaka Bijol. Enega odmevnejših slovenskih zadetkov minulega konca tega je namreč prispeval prav Bijol, ki je dokazal, da bo kljub nekaj zdravstvenim težavam v preteklem obdobju selektor Kek lahko računal nanj. Za reprezentanco je pozitivno vest prinesel španski derbi med madridskima Atleticom in Realom, saj je na njem vseh 90 minut za domači Atletico branil v zadnjem obdobju zdravstveno načet Jan Oblak.

LJUBLJANA - Poljska teniška igralka Iga Swiatek ostaja nesporna številka 1 na današnji lestvici WTA, ki je zaradi odsotnosti večjih turnirjev minuli teden doživela zelo malo sprememb. Še vedno ima Tunizijka Ons Jabeur, ki zaseda drugo mesto, več kot 5000 točk zaostanka za Poljakinjo. Najboljša Slovenka Kaja Juvan je zdrsnila na 79. mesto.

LJUBLJANA - Mladi Španec Carlos Alcaraz je danes začel svoj drugi teden na vrhu teniške lestvice ATP. Tudi na drugem in tretjem mestu sta ostala Norvežan Casper Ruud in Španec Rafael Nadal. Minuli teden je bil sicer v veliki meri posvečen Davisovemu pokalu, ki ne deli točk ATP. Slovenskih teniških igralcev, ki so minuli teden uspešno nastopili v Davisovem pokalu in si priigrali kvalifikacije za I. svetovno skupino, ni v top 300. Najvišje je Aljaž Bedene, ki je 331., naslednji Slovenec na svetovni lestvici je šele na 779. mestu Bor Artnak.

LONDON - Legenda svetovnega tenisa Roger Federer je minuli teden naznanil konec kariere. Švicar, ki je avgusta dopolnil 41 let, bo odpotoval v London na Laverjev pokal, ki je postal njegova poslovilna tekma. Ali bo v Londonu res tudi še zadnjič igral, pa bo znano tik pred zdajci glede na trenutno pripravljenost.

zza/lr/ic/zza
© STA, 2022