Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 17. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

PORTOROŽ - Slovenska moška teniška reprezentanca je le še zmago oddaljena od nastopa v kvalifikacijah za I. svetovno skupino davisovega pokala. V Portorožu proti Estoniji namreč vodi z 2:0, odločilen pa bi lahko bil že prvi današnji obračun, ki se bo začel ob 10.30, če bo vreme to dopuščalo.

PORTOROŽ - Na teniškem turnirju WTA Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 251.750 ameriških dolarjev je petkov spored zmotil dež in nekoliko spremenil predvideni razpored za konec tedna. Danes bosta poleg prestavljenega obračuna četrtfinala na sporedu oba polfinalna dvoboja v posamični konkurenci ter zaključek že začete tekme dvojic.

SOFIJA - Jekaterina Vedenejeva je na svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Sofiji za Slovenijo dosegla zgodovinski uspeh, ko je v finalu s trakom osvojila bronasto odličje. Danes jo čaka nov izziv, nastop v finalu mnogoboja, kamor se je uvrstila s šestim dosežkom. Po tekmi bodo znane tudi že prve tri potnice na olimpijske igre 2024 v Parizu.

BRUSELJ - Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Gheorghe Cretu je na gala-prireditvi Evropske odbojkarske zveze v Bruslju prejel naziv najboljši trener leta 2022.

LOS ANGELES - Nemški košarkar Dennis Schröder je znova član moštva Los Angeles Lakers v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Nemški branilec se kot prost igralec spet seli v Los Angeles, kjer je že igral v sezoni 2020/21. Po poročanju ameriških medijev, bo 29-letnik podpisal enoletno pogodbo za 2,64 milijona dolarjev.

RASNOV - Ena od olimpijskih junakinj slovenske ženske reprezentance v smučarskih skokih Nika Križnar se je poškodovala v romunskem Rasnovu. Kot je 22-letna Križnarjeva sama v petek zvečer sporočila prek Instagrama, na tekmah za veliko nagrado v Romuniji ta vikend tako ne bo nastopila, saj si je poškodovala gleženj.

zza/zza
© STA, 2022