Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. septembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SEU D'URGELL - Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu uvrstili bosta v finalu veslala dva slovenska kanuista. Vodilni v svetovnem pokalu Luka Božič je bil v polfinalu četrti, Anže Berčič pa deveti. Spodletelo je Benjaminu Savšku, ki je bil večji del proge zanesljivo na poti v finale, a je izpustil zadnja vratca in dobil 50 kazenskih sekund. Na koncu je bil 30.

BREGENZ - Na predzadnji tekmi poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji v avstrijskem Tschaggunsu je Ema Volavšek zasedla peto mesto. Izid kariere je s sedmim mestom postavila Silva Verbič. Na tekmi kombinatorcev je bil Gašper Brecl 26., Erazem Stanonik pa 50. Danes bo v Tschaggunsu na sporedu finalna tekma sezone v obeh kategorijah.

NEW YORK - Španec Rafael Nadal in Poljakinja Iga Swiatek sta se na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku prebila v osmino finala. Drugi nosilec je v treh nizih premagal Francoza Richarda Gasqueta, prva nosilka pa je bila v dveh nizih boljša od Američanke Lauren Davis. Naslednji tekmec zmagovalca avstralskega in francoskega OP bo 22. nosilec, Američan Frances Tiafoe, ki je slavil proti Argentincu Diegu Schwartzmanu. V moškem dleu so se naprej prebili tudi Španec Carlos Alcaraz, Hrvat Marin Čilić, Britanec Cameron Norrie, Rus Andrej Rubljov, Italijan Jannik Sinner in Belorus Ilja Ivaška. V bo Swiatkova v osmini finala igrala proti Nemki Jule Niemeier, med 16 pa so še Čehinja Petra Kvitova, Američanka Jessica Pegula, Belorusinja Arina Sabalenka, njena rojakinja Viktorija Azarenka in Čehinja Karolina Pliškova.

LJUBLJANA - Slovenska ženska balinarska reprezentanca je evropsko prvenstvo v Ljubljani končala s kar šestimi kolajnami in je bila v tem pogledu najuspešnejša ekipa na prvenstvu. Slovenke so tekmovanje končale z eno srebrno in petimi bronastimi odličji, od teh sta najžlahtnejše osvojili Tadeja Petrič in Nina Volčina v štafetnem zbijanju. Tadeja Petrič je srebru v štafeti dodala še bron v igri v krog ter dvojicah z Lauro Škoberne, Ana Pevec je bila bronasta v natančnem zbijanju in igri posamezno, medtem ko je Nino Volčina le točka ločila od finala v hitrostnem zbijanju, v katerem je zlato osvojila Turkinja Inci Eze Öztürk.

lr/xd/lr
© STA, 2022