Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 18. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MÜNCHEN - Slovenska atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek se je na evropskem prvenstvu v Münchnu uvrstila v sobotni finale teka na 3000 m zapreke. V drugi polfinalni skupini je bila z 9:46,06 osma in se po času uvrstila v zaključne boje. Nastopi danes čakajo še sedem Slovencev.

MÜNCHEN - Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta na evropskem prvenstvu v Münchnu končali nastope. V današnjem dodatnem dvoboju za uvrstitev v osmino finala sta ju gladko z 2:0 (12, 17) v nizih po 33 minutah igre izločili ukrajinski sestri dvojčici, Ina in Irina Mahno.

MÜNCHEN - V Münchnu bodo po ženskem izpeljali še moški finale nove olimpijske discipline športnega plezanja, kombinacije balvani-težavnost. Edini slovenski predstavnik v današnjem sklepnem dejanju evropskega prvenstva v športnem plezanju v bavarski prestolnici bo Luka Potočar, ki se je na tekmo uvrstil kot drugi v razvrstitvi po balvanih in težavnosti.

MARIBOR - Nogometaši Maribora bodo drevi ob 20.15 v Ljudskem vrtu igrali prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Tekmec bo romunski Cluj. Čeprav so mariborske želje povezane z ugodnim razpletom, pa dogodki v klubu kažejo na drugačen scenarij, razen če bo šok-terapija z menjavo trenerja prinesla težko pričakovan rezultatski obrat.

MURSKA SOBOTA - Slovenske nogometne prvakinje, igralke None Pomurja Beltincev, so odločno začele novo sezono državnega prvenstva z zanesljivo zmago na derbiju v Ljubljani proti Olimpiji, zdaj pa jih čakajo prvi evropski izzivi. Danes bodo začele kvalifikacije za ligo prvakinj, prvi tekmec bo irski Shelbourne ob 17.30 v Murski Soboti.

NEW YORK - Nekdanja zmagovalca teniškega odprtega prvenstva ZDA Dominic Thiem in Venus Williams sta med prejemniki posebnih povabil za nastop na letošnjem grand slamu v New Yorku. Avstrijec, ki je turnir osvojil leta 2020, je dobitnik enega od osmih wild cardov za zadnji veliki slam sezone, ki se bo začel 29. avgusta, so sporočili prireditelji.

NEW YORK - Severnoameriška liga NBA je ponoči razkrila celotni spored rednega dela sezone. Že pred dnevi so mediji poročali, da bo slovenski zvezdnik Luka Dončić prvo tekmo z Dallas Mavericks igral proti Phoenix Suns, zdaj pa je jasno, da bo Goran Dragić v dresu Chicago Bulls prvi dvoboj odigral proti enemu od bivših klubov, Miami Heat.

CINCINNATI - Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, ki se po odpovedi polfinala v Wimbledonu skuša pripraviti na odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, na prvem dvoboju po poškodbi trebušne mišice ni navdušil. Na mastersu ATP v Cincinnatiju ga je v prvem nastopu izločil 152. igralec sveta, Hrvat Borna Ćorić, ki je zmagal s 7:6, 4:6 in 6:3.

zza/jz/ag/alz/am/ad/lr/zza
© STA, 2022