Uživajmo poletje: Poletna prehrana mora biti lahka in osvežujoča

Ljubljana, 7. avgusta - V vročih poletnih dneh strokovnjaki svetujejo, da je hrano priporočljivo uživati večkrat na dan v manjših in lažjih obrokih. Hrana mora biti lahka in osvežujoča. Skrbeti pa je treba predvsem, da smo ustrezno hidrirani in skrbimo za elektrolitsko ravnotežje, to pa je obenem tudi podlaga za dobro počutje.

V poletnem času je dobro uživati hrano, ki jo dobimo v naravi in jo je v izobilju. Poleti je narava zelo radodarna, kar pomeni, da imamo na voljo v izobilju sadja in zelenjave.

Med lahko hrano poleg veliko zelenjave uvrščajo tudi ribe in belo meso, mlečne izdelke, stročnice, zelenjavne juhe in solate.

Med hrano, ki jo prehranski strokovnjaki odsvetujejo v poletnem času, je predvsem mastna in ocvrta hrana, ki lahko močno oteži prebavo še posebej ljudem, ki niso navajeni na maščobe.

rr/apo/apo
© STA, 2022