Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na mejnih prehodih s Hrvaško daljši zastoji

Ljubljana, 30. julija - Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah zgostil. Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe za osebna vozila na obeh straneh meje, poroča prometnoinformacijski center. Na Gruškovju osebna vozila čakajo več ur. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je 11-kilometrski zastoj, proti Sloveniji pa šest kilometrov.

Gruškovje.
Povečan promet in zastoji na mejnem prehodu Gruškovje.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Promet na gorenjski avtocesti v smeri Karavank je še vedno močno povečan. Kolona je okoli 500 metrov pred izvozom Lipce. Alternativa za tujce, ki z osebnimi vozili in avtodomi potujejo v smeri Avstrije, je Ljubelj, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Zaprt je izvoz Jesenice vzhod proti Avstriji. Obvoz proti Kranjski Gori in Jesenicam je preko Lesc.

Na primorski avtocesti je zastoj med Razdrtim in Ljubljano, zamuda 50 minut. Zastoj je tudi na cestah Seča-mejni prehod Sečovlje, Šmarje-Dragonja ter Vrhnika Brezovica.

Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila za vstop v državo čakajo štiri ure, za izstop pa dve uri. Čakalna doba je tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Petrina, Vinica, Metlika in Obrežje.

Poleg tega so se danes začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

apo/apo
© STA, 2022