Leji Glojnarič in Iris Breganski za konec olimpijade gluhih še zlato in bron

Rio Grande do Sul, 15. maja - Slovenski šport invalidov je bogatejši za nov izjemen uspeh na 24. poletni olimpijadi gluhih v kraju Saxias do Sul na jugu Brazilije. V zadnjem nastopu v Južni Ameriki sta slovenski atletinji Leja Glojnarič in Iris Breganski osvojili novi kolajni, tokrat v skoku v višino, in sicer zlato in bron.

Brazilija, Saxias do Sul.
Na 24. poletni olimpijadi gluhih sta slovenski atletinji Leja Glojnarič in Iris Breganski osvojili novi kolajni, tokrat v skoku v višino, in sicer zlato in bron.
Slovenska reprezentanca.
Foto: Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije

Leja Glojnarič je osvojila zlato ob 165 preskočenih centimetrih, Iris Breganski je s tremi centimetri manj osvojila bron.

S tema nastopoma je konec tekmovanj za slovensko odpravo, ki se bo domov vrnila s štirimi odličji. Leja Glojnarič je zlati kolajni osvojila v mnogoboju in skoku v višino, Iris Breganski pa je bila bronasta v mnogoboju in skoku v višino. Marino Kegl je teniški turnir sklenil na četrtem mestu, Tadej Enci je v teku na 400 metrov zasedel 11. mesto, v teku na 400 metrov pa je zaradi padca v polfinalu ostal brez uvrstitve.

am/am
© STA, 2022