Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Leji Glojnarič in Iris Breganski za konec olimpijade gluhih še zlato in bron

Rio Grande do Sul, 15. maja - Slovenski šport invalidov je bogatejši za nov izjemen uspeh na 24. poletni olimpijadi gluhih v kraju Saxias do Sul na jugu Brazilije. V zadnjem nastopu v Južni Ameriki sta slovenski atletinji Leja Glojnarič in Iris Breganski osvojili novi kolajni, tokrat v skoku v višino, in sicer zlato in bron.

Brazilija, Saxias do Sul.
Na 24. poletni olimpijadi gluhih sta slovenski atletinji Leja Glojnarič in Iris Breganski osvojili novi kolajni, tokrat v skoku v višino, in sicer zlato in bron.
Slovenska reprezentanca.
Foto: Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije

Leja Glojnarič je osvojila zlato ob 165 preskočenih centimetrih, Iris Breganski je s tremi centimetri manj osvojila bron.

S tema nastopoma je konec tekmovanj za slovensko odpravo, ki se bo domov vrnila s štirimi odličji. Leja Glojnarič je zlati kolajni osvojila v mnogoboju in skoku v višino, Iris Breganski pa je bila bronasta v mnogoboju in skoku v višino. Marino Kegl je teniški turnir sklenil na četrtem mestu, Tadej Enci je v teku na 400 metrov zasedel 11. mesto, v teku na 400 metrov pa je zaradi padca v polfinalu ostal brez uvrstitve.

am/am
© STA, 2022