V Kopru odprli prostore avstrijskega konzulata

Koper, 12. maja - V Kopru so danes slovesno odprli nove prostore avstrijskega častnega konzulata.

Koper, Trg Brolo.
Odprtje novih prostorov avstrijskega konzulata v Kopru.
Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, avstrijska veleposlanica v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer, avstrijska konzulka v Kopru Urška Svetlik in predsednik Deželnega zbora avstrijske zvezne dežele Koroške Reinhart Rohr.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, Trg Brolo.
Odprtje novih prostorov avstrijskega konzulata v Kopru.
Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, avstrijska konzulka v Kopru Urška Svetlik, avstrijska veleposlanica v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer in predsednik Deželnega zbora avstrijske zvezne dežele Koroške Reinhart Rohr.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

To je po Mariboru drugi častni konzulat Avstrije pri nas, kar priča o pomenu Kopra in njegovega pristanišča za našo severno sosedo, kar so izpostavili tudi govorci ob tej priložnosti. Poudarili so tudi pomen gospodarskega in siceršnjega sodelovanja med državama.

Konzulat v Kopru je sicer začel delovati že leta 2020, a so na slovesno odprtje zaradi epidemije novega koronavirusa počakali do danes.

Avstrijska veleposlanica v Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer je izpostavila, da Avstrija in Slovenija nista le geografski sosedi, ampak sta tudi kulturno in gospodarsko povezani.

Po besedah koprskega župana Aleša Bržana izbira Kopra ni bila naključna. Z odprtjem konzulata bodo postavili temeljni kamen za okrepljeno gospodarsko sodelovanje, je dodal.

miv/lkr
© STA, 2022