Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Svetu ZN za človekove pravice o zločinih ruske vojske v Ukrajini

Ženeva, 12. maja - Združeni narodi preverjajo obtožbe o kršitvah človekovih pravic, ki naj bi jih ruska vojska zagrešila med invazijo v Ukrajini.

Švica, Ženeva.
Izredno zasedanje Sveta ZN, na katerem je visoka komisarka za človekove pravice Michelle Bachelet dejala, da Združeni narodi preverjajo obtožbe o kršitvah človekovih pravic, ki naj bi jih ruska vojska zagrešila med invazijo v Ukrajini. Številne kršitve bi namreč lahko predstavljale vojne zločine.
Foto: Xinhua/STA

Številne bi lahko predstavljale vojne zločine, je danes na izrednem zasedanju Sveta ZN za človekove pravice v Ženevi dejala visoka komisarka za človekove pravice Michelle Bachelet.

Komisarka je navedla, da so v zadnjih tednih na območjih okrog Kijeva odkrili okrog 1000 trupel. Pričakuje, da bo število samo še naraščalo.

Svet ZN za človekove pravice se danes sestaja na izrednem zasedanju, posvečenem kršitvam človekovih pravic, ki naj bi jih v Ukrajini zagrešila Rusija. K sklicu zasedanja je pozvala Ukrajina, podprlo pa ga je več kot 50 držav. Rusija se srečanja ne udeležuje.

Svet bo glasoval o resoluciji, ki poziva k preiskavi domnevnih kršitev človekovih pravic od začetka ruske invazije.

spo/lkr
© STA, 2022