Po desetih urah rešeni zajeti talci v sinagogi v Teksasu

Washington, 16. januarja - V sinagogi v majhnem mestecu v Teksasu je moški včeraj zajel štiri talce, med njimi lokalnega rabina. Po več kot desetih urah napetosti je policija vdrla v sinagogo in nepoškodovane osvobodila še zadnje tri talce. Ugrabitelj je mrtev, je sporočila policija.

Teksas, Colleyville.
V sinagogi v majhnem mestecu v Teksasu je zaenkrat še neznan moški v soboto zajel štiri talce, med njimi priljubljenega lokalnega rabina. Po več kot desetih urah napetosti je "reševalna ekipa vdrla v sinagogo" in osvobodila še zadnje tri talce. Nihče od njih ni poškodovan, domnevni ugrabitelj pa je mrtev.
Foto: Xinhua/STA

Ameriški zvezni preiskovalni urad je danes sporočil, da je bil napadalec 44-letni britanski državljan Malik Faisal Akram. Preiskavo nadaljujejo, poroča francoska agencija AFP.

Zajetje talcev v mestecu Colleyville, s čimer naj bi ugrabitelj zahteval izpustitev obsojene teroristke, je sprožilo zaskrbljenost judovskih organizacij v ZDA in izraelske vlade.

Ameriški predsednik Joe Biden je danes dejal, da je šlo za teroristično dejanje, da pa podrobnosti dogodka še niso znane.

np/ase/ako/np
© STA, 2022