Gorenjska cepilna mesta med akcijo odprta vsak dan od 8. do 20. ure

Kranj, 11. januarja - V gorenjskih zdravstvenih domovih bodo v času Dnevov cepljenja od četrtka do sobote organizirali cepljenje na svojih običajnih lokacijah. V Kranju, Škofji Loki, Tržiču, Radovljici, na Jesenicah in Bledu bo cepljenje na voljo vse tri dni od 8. do 20. ure.

Ljubljana.
Minister za zdravje Janez Poklukar je ob širjenju nove koronavirusne različice omikron danes napovedal nove dneve cepljenja z geslom Stopimo skupaj! Varno in zdravo naprej. Potekali bodo med četrtkom in soboto v zdravstvenih domovih in covidnih bolnišnicah. V treh dneh bodo vsi cepilni centri odprti od 8. do 20. ure, naročanje pa ne bo potrebno.
Foto: Ministrstvo za zdravje

Direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura je ob tem ljudi pozvala k ponovnemu razmisleku o koristih cepiva. Kot je navedla, s cepljenjem preprečimo večje širjenje virusa. Pri cepljenih se virus na sluznici zadrži manj časa. Cepljeni so v primerjavi z necepljenimi precej krajši čas kužni in prenosniki bolezni, še posebej po poživitvenem odmerku.

Spomnila je, da v kranjski vojašnici, ki je največji cepilni center na Gorenjskem, v več kot letu dni cepljenja beležijo zelo malo primerov s stranskimi učinki. Po drugi strani pa je bilo ogromno necepljenih hudo bolnih.

tzu/np
© STA, 2022