V Lendavi prireditev ob spominskem dnevu Sandorja Szunyogha

Lendava, 11. januarja - V Lendavi je v ponedeljek zvečer potekala prireditev ob spominskem dnevu Sandorja Szunyogha, enega najbolj znanih prekmurskih madžarskih pisateljev, pesnikov in kulturnih ustvarjalcev, ki bi marca letos dopolnil 80 let.

Lendava.
V Lendavi je potekala prireditev ob spominskem dnevu Sandorja Szunyogha, enega najbolj znanih prekmurskih madžarskih pisateljev, pesnikov in kulturnih ustvarjalcev.
Direktor Zavoda za kulturo madžarske narodnosti Lendava Mihael Šooš.
Foto: STA

Na dogodku v lendavski gledališki in koncertni dvorani so podelili tudi nagrado Sandorja Szunyogha; prejela jo je dijakinja Dvojezične srednje šole Lendava Barbara Tivadar.

Letošnja podelitev je bila v znamenju 80-obletnice rojstva pesnika, ki ga uvrščajo med pripadnike generacije pričakovanja pomladi. Njegova poezija je prevedena v več jezikov, prevajal je tudi sam. Poleg tega je Szunyogh zbiral prekmurske pripovedke in legende.

Prireditve sta se med drugim udeležila generalni konzul Madžarske v Sloveniji Eduard Mathe Laszlo ter predsednik sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath.

np/muv/np
© STA, 2022