Leto dni po napadu na kongres Američani še vedno razdeljeni glede predsedniških volitev 2020

piše dopisnik STA iz New Yorka, Robi Poredoš

Washington, 5. januarja - Američani bodo v četrtek obeležili prvo obletnico napada na zvezni kongres, ki so ga izvedli privrženci bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ker jih je prepričal, da je volitve proti Josephu Bidnu izgubil zaradi prevare. Leto dni kasneje so sicer Američani glede tega vprašanja še vedno podobno razdeljeni, kot so bili.

ZDA, Washington.
Podporniki predsednika ZDA Donalda Trumpa so nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev 3. novembra, pri tem so umrle štiri osebe.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

ZDA, Washington.
Podporniki predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja 2021 nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev 3. novembra, pri tem pa je umrlo pet oseb.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

ZDA, Washington.
Podporniki predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja 2021 nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev 3. novembra.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

ZDA, Washington.
Podporniki nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja 2021 nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 4.782 znakov (brez presledkov) oziroma 871 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

rp/ms
© STA, 2022