Vreme: Ponoči bo pretežno jasno, po nižinah bo spet nastala megla

Ljubljana, 2. januarja - Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo na severu in vzhodu še delno jasno. Po nižinah bo dopoldne še megleno. Drugod se bo postopno pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V sredo se bodo padavine okrepile in prehodno zajele vso državo, meja sneženja se bo popoldne pričela spuščati. Na Primorskem bo zvečer zapihala burja.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope še vztraja območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri priteka suh in zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo pretežno jasno, nad severnim Jadranom pa bo megla. V ponedeljek se bo predvsem v krajih jugozahodno od nas pooblačilo. Drugod bo še ostalo delno jasno, ponekod po nižinah bo dopoldne megla.

ej/ej
© STA, 2022