Leteti je začel novi italijanski prevoznik ITA

Rim, 15. oktobra - Z letom z milanskega letališča Linate na Bari je danes zjutraj začel obratovati nov italijanski prevoznik ITA. Po napovedih bo ITA, ki velja za naslednika propadle Alitalie, v prvem dnevu izvedla 191 letov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italija, Rim.
Zaposleni pri novem italijanskem letalskem prevozniku Italia Trasporto Aereo (ITA) na mednarodnem letališču Leonardo da Vinci v Rimu.
Foto: dpa/STA

Italija, Rim.
Zaposleni pri novem italijanskem letalskem prevozniku Italia Trasporto Aereo (ITA) na mednarodnem letališču Leonardo da Vinci v Rimu pri potnikih preverjajo letalske karte.
Foto: dpa/STA

Kljub temu, da je nova letalska družba nastala po propadu prejšnjega italijanskega letalskega prevoznika, tako italijanska vlada kot Evropska komisija upata, da bo poslovanje začela neobremenjena s finančnimi težavami svojega predhodnika.

ITA bo operacije začela z 52 letali. Letos nameravajo zaposliti do 2950 ljudi, medtem ko jih je Alitalia zaposlovala 10.000. S kadrovskimi načrti niso zadovoljni v sindikatu Cub Trasporti, kjer so prvi let ITA pospremili s protestom.

zc/mrn/bg
© STA, 2021