Gostinci iz mirensko-kostanjeviške občine podpisali zavezo za trajnostno gastronomijo

Miren, 12. oktobra - Pet gostincev turistične destinacije Miren Kras je skupaj s krovno destinacijsko organizacijo Turizem Miren-Kostanjevica podpisalo zavezo za trajnostno gastronomijo, ki jo bodo izpolnjevali pod novo blagovno znamko Krasna kuhnja. Prepričani so, da ima Miren Kras na področju gastronomije velik potencial, ki še ni dovolj izkoriščen.

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Domači gostinci ob predstavitvi svojih krožnikov.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Gostinci iz občine Miren-Kostanjevica.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Plakati o turistični ponudbi občine Miren-Kostanjevica.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Župan občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Domači gostinci ob predstavitvi svojih krožnikov.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Sladice.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Domači gostinci ob predstavitvi svojih krožnikov.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Postrežba gostincev iz občine Miren-Kostanjevica.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Orehovlje, gostilna Makorič.
Novinarska konferenca o novi blagovni znamki Krasna kuhnja.
Domači gostinci ob predstavitvi svojih krožnikov.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Krasna kuhnja zagotavlja izpolnjevanje sedmih trajnostnih načel na področju gastronomije, sprejetih v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, in dodatnih 13 zavez na ravni destinacije.

Turistično destinacijo je v zadnjem letu dni obiskalo 80 odstotkov domačih in le slabih 20 odstotkov tujih gostov. Vse več pa je takih, ki se na območju Spodnje Vipavske doline in Goriškega Krasa zadržijo po dva ali tri dni, zato se vse bolj povečuje tudi število nastanitev.

rr/zc/zc
© STA, 2021