Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 27. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na hitri cesti skozi Maribor oviran promet na priključku Maribor-center iz smeri Melja proti Pobrežju. Na štajerski avtocesti med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica-jug proti Mariboru, je na cestišču srna.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih in tovornih vozil pri vstopu v državo eno do dve uri. Na mejnem prehodu Obrežje pa čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v državo več kot dve uri.

Na primorski avtocesti:
- Predvidoma do 10. novembra bo promet v obe smeri potekal samo po enem pasu med razcepom Srmin in priključkom Kastelec. Priključek Kastelec je zaprt v obe smeri, obvoz je preko priključkov Črni Kal in Kozina.
- Med priključkoma Senožeče in Divača potekajo pripravljalna dela za obnovo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.
- Na priključku Vrhnika je zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.
- Med Gabrkom in Fernetiči je zaprt priključek Sežana vzhod iz iz smeri Italije proti Gabrku.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

V Domžalah bo predvidoma do 29. septembra zaprta cesta Domžale-Kamnik, med Karantansko in Kamniško cesto. Obvoz bo urejen.

Regionalna cesta Breg-Sevnica-Brestanica bo med Dolnjim Brezovim in Blanco zaprta do četrtka, 30. septembra.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021