Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 27. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je kilometrski zastoj tovornih vozil na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi popoldanske prometne konice je upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Obrežje in Gruškovje. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih vozil za vstop v državo eno uro, vozniki tovornih vozil pa eno do dve uri. Na mejnem prehodu obrežje čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v državo več kot dve uri. Na mejnem prehodu Starod pa čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v državo eno do dve uri.

Na primorski avtocesti:
- Med razcepom Srmin in priključkom Kozina, bo promet do predvidoma 10. 11., v obe smeri potekal samo po enem pasu. Zaprt bo tudi priključek Kastelec v obe smeri, obvoz bo preko priključkov Črni Kal in Kozina.
- Med priključkoma Senožeče in Divača potekajo pripravljalna dela za obnovo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.
- Na priključku Vrhnika je zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.
- Med Gabrkom in Fernetiči je zaprt priključek Sežana vzhod iz iz smeri Italije proti Gabrku.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

V Domžalah bo predvidoma do 29. septembra zaprta cesta Domžale-Kamnik, med Karantansko in Kamniško cesto. Obvoz bo urejen.

Regionalna cesta Breg-Sevnica-Brestanica bo med Dolnjim Brezovim in Blanco zaprta do četrtka, 30. septembra.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021