Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Laschetova glasovnica veljavna

Aachen, 26. septembra - Glas kanclerskega kandidata konservativne unije CDU/CSU Armina Lascheta je veljaven, je sporočila volilna komisija. Laschet namreč danes v Aachnu ob oddaji glasu ni prepognil glasovnice, tako da je bilo vidno, kako je glasoval.

Nemčija, Aachen.
Kanclerski kandidat konservativne unije CDU/CSU Armin Laschet ob oddaji glasu ni prepognil glasovnice, tako da je bilo vidno, kako je glasoval. Številni mediji so poročali o dogodku in se spraševali, ali bodo Laschetov glas razveljavili, a volilna komisija je na Twitterju sporočila, da je Laschetov glas veljaven.
Foto: dpa/STA

Pravila v Nemčiji določajo, da mora volivec glasovnico prepogniti, da se ne vidi, komu je dal glas. S tem naj bi preprečili možnost vplivanja na volitve in zagotovili tajnost glasovanja.

Številni mediji so poročali o dogodku in se spraševali, ali bodo Laschetov glas razveljavili. A volilna komisija je na Twitterju sporočila, da je Laschetov glas veljaven in da ni mogoče govoriti o vplivanju na volitve.

Današnji dogodek je še eden v vrsti spodrsljajev kanclerskega kandidata CDU/CSU. Poleti je na primer sprožil zgražanje, ko se je na slovesnosti v spomin žrtvam poplav smejal.

sk/jb/sk
© STA, 2021