Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ruski zunanji minister Lavrov v ZN kritičen do ZDA in zahodnih držav

New York, 26. septembra - Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je včeraj v govoru pred Generalno skupščino ZN in na novinarski konferenci kritiziral ZDA in zahodne države, češ da izkoriščajo ZN za sebične interese, ter izrazil podporo iranskemu jedrskemu sporazumu, h kateremu se skuša sedanja ameriška vlada vrniti.

ZDA, New York.
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je v soboto v govoru pred Generalno skupščino ZN in na novinarski konferenci kritiziral ZDA in zahodne države, češ da izkoriščajo ZN za sebične interese, ter izrazil podporo iranskemu jedrskemu sporazumu, h kateremu se skuša sedanja ameriška vlada vrniti.
Foto: Xinhua/STA

Včeraj se je na sedežu ZN v New Yorku nadaljevala splošna razprava svetovnih voditeljev na začetku 76. zasedanja Generalne skupščine ZN, ki se bo sklenila jutri.

V imenu Rusije je govoril Lavrov, ki je na novinarski konferenci dejal, da Rusija, ZDA, Kitajska in Pakistan sodelujejo pri tem, da bodo talibani v Afganistanu držali obljube, še posebej glede oblikovanja vključujoče vlade in preprečevanja širjenja ekstremizma.

sk/rp/sk
© STA, 2021