Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16.15 uri

Ljubljana, 25. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti med obema priključkoma za Kranj proti Ljubljani oviran promet zaradi kosov pnevmatike in okvare vozila. Zaradi okvare vozila je na primorski avtocesti zaprt del počasnega pasu med Nanosom in Senožečami proti Kopru.

Na pomurski avtocesti je med Turniščem in razcepom Dolga vas proti Lendavi zaprt vozni pas.

Na primorski avtocesti med Nanosom in Senožečami občasno nastajajo krajši zastoji proti Kopru.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, je zastoj dolg pet kilometrov. Voznikom za pot proti Kranjski Gori in za lokalni promet priporočamo uporabo priključka Jesenice vzhod, Lipce.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Jelšane in Gruškovje. Na mejnih prehodih Gruškovje in Starod čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo eno do dve uri. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo vozniki osebnih vozil za izstop iz države pol ure. Na mejnem prehodu Jelšane čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo do ene ure, pri izstopu iz države pa do pol ure.

Zaprta je hitra cesta skozi Maribor na nadvozu Melje iz smeri Šentilja proti Hočam. Promet je preusmerjen preko priključka Maribor center.

Na Dolenjskem bo do 20. ure zaprta cesta Novo mesto-Dolenjske Toplice pri Vavti vasi.

Do ponedeljka, do 5. ure, bo na ljubljanski severni obvoznici proti Kosezam zaprt prehitevalni pas med priključkoma Bežigrad in Celovško cesto ter uvoz Bežigrad.

Na primorski avtocesti:
- Danes bodo med Nanosom in Senožečami, na viaduktih Goli vrh in Bandera potekala nujna vzdrževalna dela. Med 7.30 in 13. uro bo zaprt en prometni pas proti Ljubljani, med 11. in 16. uro pa še proti Kopru.
- Med priključkoma Senožeče in Divača potekajo pripravljalna dela za obnovo viadukta Gabrk. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri.
- Na priključku Vrhnika je zaprt izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec.
- Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na pomurski avtocesti je zaprt priključek Vučja vas iz smeri Maribora proti Lendavi.

V Domžalah bo predvidoma do 29. septembra zaprta cesta Domžale-Kamnik, med Karantansko in Kamniško cesto. Obvoz bo urejen.

Regionalna cesta Breg-Sevnica-Brestanica bo med Dolnjim Brezovim in Blanco zaprta od nedelje, 26. septembra, do četrtka, 30. septembra.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021