Množična udeležba na polovičnem ironmanu v Kopru

Koper, 17. septembra - V Kopru je vse nared za nedeljsko izvedbo polovičnega ironmana, na katerem bo po zadnjih podatkih nastopilo med 850 in 900 tekmovalcev iz 42 držav, od tega več kot 200 iz Slovenije. Upoštevajoč trenutne razmere po svetu in v Sloveniji gre za vrhunski dogodek s tako množično udeležbo, je na današnji novinarski konferenci ocenil generalni direktor dogodka Milan Eržen.

Koper, restavracija Savor.
Novinarska konferenca pred tekmovanjem I feel Slovenija Ironman.
Direktor ironman dogodkov za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko Nico Eschemann, Aleksandra Lipej iz Slovenske turistične organizacije, generalni direktor dogodka Milan Eržen, Andreja Čmaj Fakin iz koprskega zavoda za mladino, kulturo in turizem in podpredsednik Triatlonske zveze Slovenije Matjaž Štibej.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Kot je dodal Eržen, so se trenutne razmere v zvezi s covidom-19 odrazile tudi na prijavah. Sicer pa z organizacijskega zornega kota poteka vse gladko.

Dogodek je pomemben tudi za turistično promocijo slovenske Istre in za predstavitev Slovenije kot destinacije za aktivni oddih, so poudarili ostali govorci.

Tekmovalce v nedeljo čaka 1900 metrov plavanja v Koprskem zalivu, 90 kilometrov kolesarjenja po zaledju Kopra ter dobrih 21 kilometrov teka od Kopra do Izole in nazaj.

miv/am/miv
© STA, 2021