Đoković kljub porazu v finalu ostaja na vrhu

Ljubljana, 13. septembra - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković kljub bolečem porazu v finalu odprtega prvenstva ZDA ostaja na vrhu lestvice ATP že 338. teden. Zmagovalec turnirja v New Yorku, Rus Danil Medvedjev je drugi, razlika pa ostaja podobna kot pred dvema tednoma. Najboljši Slovenec je Aljaž Bedene, ki je zdrsnil na 79. mesto.

ZDA, New York.
Ruski tenisač Danil Medvedjev je zmagovalec teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Za prvo lovoriko na turnirjih velike četverice je v finalu po dveh urah in 16 minutah s 6:4, 6:4, 6:4 ugnal srbskega zvezdnika Novaka Đokovića ter mu preprečil zadnjega od štirih korakov do koledarskega grand slama.
Srbski tenisač Novak Đoković.
Foto: Xinhua/STA

Đoković je v finalu New Yorka neuspešno lovil naziv drugega igralca v odprti eri tenisa po Avstralcu Rodu Laverju z zmagami na vseh štirih največjih turnirjih sezone.

V prvi deseterici je po zadnjem grand slamu sezone prišlo do nekaterih sprememb. Prvi štirje ostajajo na svojih mestih, Đoković, Medvedjev, Grk Stefanos Cicipas in Nemec Alexander Zverev, na peto mesto pa je napredoval Rus Andrej Rubljov.

zza/alz/zza
© STA, 2021