Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 6. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti pred Kozino proti Kopru zaradi okvare vozila zaprt počasni pas.

Zastoji so na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez v smeri proti razcepu Kozarje.

Promet je upočasnjen na primorski avtocesti od Ljubljane v smeri proti Vrhniki.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal tri kilometre dolg zastoj. Proti Kranjski Gori je priporočena uporaba izvoza Jesenice/vzhod.

Zastoj je na cesti Lesce-Bled.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Obrežje do eno uro, na Gruškovju za izstop ter na Slovenski vasi za vstop pa do pol ure. Vozniki tovornih vozil čakajo za vstop v državo na Obrežju do dve uri, na Gruškovju pa do uro in pol.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Cesta Slovenske Konjice-Oplotnica je v Oplotnici na Konjiški cesti zaprta zaradi gradnje nadomestnega mostu, do 22. 12. 2021. Obvoz za osebna, intervencijska in tovorna vozila do sedem ton in pol po lokalnih cestah, za težja vozila pa preko Slovenskih Konjic.

Do konca septembra bo zaprta cesta Dobruška vas-Šentjernej, med Dobruško vasjo in Dobravo pri Škocjanu.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021