Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 5. septembra - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pred predorom Karavanke proti Avstriji približno tri kilometre dolg zastoj. Proti Sloveniji je dolg približno štiri kilometre, predor pa občasno zaradi varnosti zapirajo. V smeri proti proti Kranjski Gori je priporočena uporaba izvoza Jesenice vzhod, Lipce.

Na mejnima prehodoma Dragonja in Sečovlje osebna vozila pri vstopu v državo čakajo do dve uri. Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo do dve uri pri vstopu ter do pol ure pri izstopu. Na mejnem prehodu Jelšane do ene ure čaka pri izstopu, na mejnem prehodu Obrežje pa do ene ure pri vstopu.

Upočasnjen promet z občasnimi zastoji je na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici in naprej proti Vrhniki.

Na ljubljanski obvoznici so zaradi del zastoji pred priključkom Ljubljana Brdo iz smeri Viča ter iz smeri Brezovice.

Na štajerski avtocesti bo do 1. oktobra zaradi del promet med Blagovico in Vranskim proti Mariboru vsako noč med 19. in 6. uro potekal le po enem prometnem pasu.

Na primorski avtocesti sta zaradi del na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta uvoz Sežana/zahod proti Gabrku in uvoz Sežana/vzhod proti Italiji. Zaprto je tudi počivališče Povir proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet zaradi del urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Vsi priključki so ponovno odprti.

Med 14. in 16. uro bo zaradi triatlona približno eno uro zaprta cesta Bled-Bohinjska Bistrica-Ukanc.

Do 20. ure bo zaradi prireditve zaprta cesta Čatež-Mokrice pri Prilipah.

Do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021