Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 30. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti zaradi okvare vozila zaprt počasni pas med priključkoma Višnja Gora in Grosuplje/vzhod v smeri proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal pet kilometrov dolg zastoj. Proti Kranjski Gori je možen izvoz na Jesenice vzhod/Lipce.

Na štajerski avtocesti med priključkoma Celje vzhod in Dramlje pred delovno zaporo pri počivališču Zima proti Mariboru je nastal en kilometer in pol dolg zastoj. Potovalni čas se zato podaljša za približno 5 - 10 minut.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnih prehodih Gruškovje in Slovenska vas do pol ure, na Obrežju pa do eno uro. Vozniki tovornih vozil pa čakajo za vstop v državo na Gruškovju od eno do dve uri, na Obrežju pa več kot dve uri.

Predvidoma 1. septembra bodo na štajerski avtocesti odstranili zaporo med priključkoma Dramlje in Celje vzhod.

Do 22. decembra bo v Oplotnici zaprta cesta Slovenske Konjice-Oplotnica zaradi gradnje mostu. Obvozi so urejeni.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči pa sta zaprta uvoz Sežana zahod proti Gabrku in uvoz Sežana vzhod proti Italiji.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprta sta uvoz Obrežje, Mokrice in priključek Brežice proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021