Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CLEVELAND - Slovenska teniška igralka Polona Hercog ne bo igrala v četrtfinalu teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom 235.238 dolarjev v Clevelandu v ZDA. Igralko iz Kamnice pri Mariboru je v drugem krogu premagala izkušena Romunka Irina-Camelia Begu, ki je bila boljša od Slovenke z 2:0 v nizih, s 7:6 (5), 7:5. Tridesetletna Hercogova, 85. igralka sveta, je bila zadnja preostala slovenska predstavnica na turnirjih serije WTA ta teden.

LJUBLJANA - Članska košarkarska državna tekmovanja v prihodnji tekmovalni sezoni se bodo s prvim krogom začela 2. oktobra, Krka pa bo zaradi nastopa v ligi Aba uvodno tekmo gostila že 29. septembra, je znano po žrebu na Košarkarski zvezi Slovenije. Tekmovalni uvod bo sicer že na praznik slovenske košarke 17. septembra s superpokalom. V ljubljanski dvorani Tivoli se bosta 17. septembra ob 20.30 uri pomerila Cedevita Olimpija in Krka, tekma pa bo v ljubljanski dvorani Tivoli, domovanju novega prvoligaša Nutrispoint Ilirije. V boj za naslov državnega prvaka se tudi letos v prvem delu lige Nova KBM podaja 10 ekip. Cedevita Olimpija se bo namreč tako kot lani, zaradi udeležbe v dveh mednarodnih tekmovanjih, prvenstvu priključila v drugem delu.

ZÜRICH - Krovna svetovna nogometna federacija je bogatejša za zajeten kup denarja. Ministrstvo za pravosodje Združenih držav Amerike je Fifi dodelilo kar 201 milijon dolarjev oziroma 171 milijonov evrov odškodnine zaradi nezakonitih dejavnosti nekdanjih najvišjih funkcionarjev organizacije, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Gre za denar, ki so ga leta 2015 zasegli švicarski organi v imenu ministrstva za pravosodje ZDA med preiskavo nezakonitih rabot predstavnikov krovnega organa svetovnega nogometa, med več kot 40 funkcionarji je bil obtožen tudi nekdanji prvi mož federacije Švicar Sepp Blatter. Na Fifi so potrdili, da bo denar šel v novoustanovljeni svetovni sklad, ustanovljen za pomoč pri financiranju nogometnih projektov.

jz/am/jz
© STA, 2021