Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Možne močnejše krajevne nevihte

Ljubljana/Celje, 8. avgusta - Popoldne so predvsem v severovzhodnem delu države možni lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel, je objavila Agencija RS za okolje (Arso). Močnejša nevihta je nekaj po 15. uri prešla območje Celja, kjer je klestila tudi toča.

Srbija, Novi Sad.
Nevihta, nebo, strela, vreme, nevihtni oblaki.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Arso je za popoldne za severovzhodni del države izdal oranžno vremensko opozorilo zaradi možnosti močnejših krajevnih neviht. To pomeni, da so možni lokalno močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke, ob hudourniških vodotokih so možne poplave, udari strel lahko zanetijo požare, so opozorili.

Uprava za zaščito in reševanje je nekaj pred 15. uro sporočila, da po podatkih Arsa ob nevihtni celici, ki se od jugozahoda bliža spodnji Savinjski dolini, radarska odbojnost presega vrednost, ki nakazuje pojav močnega naliva in toče.

Ob nevihti je na območju Celja in Žalca padala toča, ki je poškodovala kmetijske pridelke, je poročal spletni portal 24ur.com.

V Občini Žalec je po podatkih uprave za zaščito in reševanje nastala večja materialna škoda na objektih, vozilih in poljščinah. Na terenu posredujejo lokalna gasilska društva, ki prekrivajo poškodovane strehe objektov s folijo. Gasilci zaradi posledic neurja s točo posredujejo tudi v Občini Prebold.

Uprava za zaščito in reševanje je še objavila, da se bodo v naslednjih urah še pojavljale krajevno močnejše nevihte, ki se bodo hitro pomikale od jugozahoda proti severovzhodu. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

jb/blm
© STA, 2021