Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TOKIO - Slovenska plezalka Janja Garnbret je prvi del olimpijskega boja v kombinaciji uspešno opravila, saj v hitrosti z novim državnim rekordom zaseda peto mesto. Prvo favoritinjo za olimpijsko zlato in najboljšo v kvalifikacijah danes čakata še nastopa v balvanih in težavnosti. Ruski sestri dvojčici Dina in Arina Averina sta kvalifikacije olimpijskega turnirja pričakovano končali na vrhu, slovenska reprezentantka Jekaterina Vedenejeva je s 16. mestom ostala brez finala najboljše deseterice, ki se bo borila za kolajne. Golfistka Pia Babnik je tretji dan turnirja končala na 45. mestu. Z dvema udarcema nad parom igrišča je zdrsnila po lestvici navzdol. Na vrhu je še naprej številka 1 ženskega golfa, Američanka Nelly Korda z -15.

HORTA - Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga konferenčne lige v Ponti Delgadi izgubili proti Santa Clari z 0:2. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Ljubljani.

ABU DABI - Portugalski kolesar Joao Almeida se bo po koncu letošnje sezone preselil k moštvu UAE Team Emirates, so sporočili na uradni strani kluba iz Združenih arabskih emiratov. Pri emiratih bo nadarjeni Portugalec ostal naslednjih šest let in na največjih dirkah bržčas pomagal slovenskemu asu Tadeju Pogačarju. Član UAE Team Emirates je sicer še en Slovenec Jan Polanc, ki pa mu po letošnji sezoni pogodba poteče.

WASHINGTON - Španski zvezdnik Rafael Nadal je izgubil v tretjem krogu teniškega turnirja serije ATP v Washingtonu. Od prvega nosilca in drugega igralca sveta je bil boljši Južnoafričan Lloyd George Harris s 6:4, 1:6, 6:4. Nadal se je vrnil po slabih dveh mesecih, nazadnje pa je igral na OP Francije, kjer je v polfinalu izgubil proti Srbu Novaku Đokoviću.

TOKIO - Po rekordnih 31 novih primerih okužbe z novim koronavirusom, o katerih so organizatorji olimpijskih iger v Tokiu poročali včeraj, se je danes ta številka nekoliko znižala. Tokrat so med udeleženci, novinarji in sodelujočimi pri izvedbi dogodka našteli 29 novih primerov. Med njimi ni nobenega športnika. Skupno število okužb, povezanih z olimpijskimi igrami, se je tako v času od 1. julija povzpelo na 382.

zza/alz/bg/lr/zza
© STA, 2021