Eksplozija v Nemčiji zahtevala najmanj eno smrtno žrtev

Leverkusen, 27. julija - Eksplozija v industrijskem kompleksu v Leverkusnu na zahodu Nemčije je zahtevala najmanj eno smrtno žrtev, 31 ljudi je bilo poškodovanih, od tega pet huje.

Nemčija, Leverkusen.
V kemični tovarni v Leverkusnu na zahodu Nemčije je prišlo do eksplozije. Kot so sporočili iz podjetja, je bilo pri tem več zaposlenih poškodovanih, pet pa jih pogrešajo. Nastala je tudi nevarnost za okolico. Zaradi uhajanja strupenih plinov so oblasti prebivalce pozvale, naj ostanejo v zaprtih prostorih in ne odpirajo oken.
Foto: dpa/STA

Vodja industrijskega kompleksa Chempark Lars Friedrich iz podjetja Currenta, ki upravlja kompleks, je povedal, da nadaljujejo iskanje štirih zaposlenih, ki jih še vedno pogrešajo.

Po njegovih besedah je eksplozija povzročila požar v rezervoarjih za odpadna tekoča topila, ki čakajo na sežig. Trije rezervoarji so bili v požaru, ki je gorel več ur, popolnoma ali delno uničeni, je dodal. Zato je zaenkrat nemogoče povedati, kje se je eksplozija, ki je odjeknila okoli 9.30, začela.

Popoldne so za večino mesta odpravili poziv ljudem, naj ostanejo v zaprtih prostorih ter zaprejo okna in vrata. Za predel Bürrig, kjer je poslopje z rezervoarji, to opozorilo še vedno velja.

blm/sg/ms/mlj/blm
© STA, 2021