Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Ljubljana, 26. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti pred priključkom Grosuplje/zahod proti Ljubljani zaradi prometne nesreče oviran promet na odstavnem pasu. Nastal je zastoj, dva kilometra. Na štajerski avtocesti je pri priključku Šentjakob proti Ljubljani zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas, nastaja zastoj.

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Brežice in Obrežje proti Hrvaški je zaradi okvare vozila zaprt vozni pas.

Na podravski avtocesti je enokilometrski zastoj pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Zastoj tovornih vozil, dolg tri kilometre, je pred predorom Karavanke proti Avstriji. Vozila stojijo na voznem in odstavnem pasu.

Na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje čakajo vozniki tovornih vozil pri vstopu v državo približno dve uri, na Zavrču pa pol ure. Na Obrežju čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu približno eno uro. Na Gruškovju in Jelšanah čakajo vozniki osebnih vozil pri izstopu približno pol ure.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprt je uvoz Tomačevo na obvoznico proti Kosezam.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021