Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 25. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti na uvozu Senožeče proti Ljubljani oviran promet.

Zastoji so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji (en kilometer in pol), na štajerski avtocesti med priključkom Celje/vzhod in počivališčem Zima proti Mariboru (en kilometer), na cesti Bohinjska Bela-Bled ter na cesti Lucija-Strunjan-Izola.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Vinica, Dobovec in Jelšane čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo približno dve uri, na Obrežju pa eno uro. Pri izstopu iz Slovenije čakajo vozniki osebnih vozil na Gruškovju približno eno uro, na Jelšanah in Obrežju pa približno pol ure.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure.

Do 22. ure bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obvoz je urejen po regionalnih cestah.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprt je uvoz Tomačevo na obvoznico proti Kosezam.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021