Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 25. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas. Nastal je zastoj.

Zastoji so na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški (šest kilometrov), na cesti proti Hrvaški pred mejnim prehodom Jelšane (šest kilometrov), na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji (dva kilometra) in iz Avstrije proti Sloveniji (štiri kilometre); občasno zapirajo predor, proti Kranjski Gori je priporočen že izvoz Jesenice/vzhod-Lipce. Zastoj je tudi na cesti Lesce-Bled.

Na mejnih prehodih Dobovec in Jelšane čakajo vozniki osebnih vozil pri izstopu iz države dve uri in pol, na Gruškovju dve uri, na Vinici eno uro in pol, na Dragonji pa pol ure. Na mejnih prehodih Jelšane in Dragonja čakajo vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo približno dve uri, na Dobovcu eno uro, na Gruškovju pa pol ure.

Med 13.30 in 17.45 bodo zaradi prireditve v Kranju popolne zapore nekaterih cest.

Do 17.30 bodo zaradi prireditve občasne enourne na cesti Rudno-Lajše, do 17. ure pa na cesti Zgornja Sorica-Petrovo Brdo-Podrošt.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure.

Do 22. ure bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obvoz je urejen po regionalnih cestah.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprt je uvoz Tomačevo na obvoznico proti Kosezam.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021