Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 25. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje (pet kilometrov) proti Hrvaški ter na cesti pred mejnim prehodom Jelšane proti Hrvaški (štiri kilometre).

Med 13.30 in 17.45 bodo zaradi prireditve v Kranju popolne zapore nekaterih cest.

Na mejnih prehodih Dobovec, Gruškovje in Jelšane čakajo vozniki osebnih vozil pri izstopu iz države dve uri, na Metliki in Petišovcih pa eno uro. Pri vstopu v državo čakajo vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Gruškovje in Jelšane pol ure.

Med 9.30 do 17.30 bodo zaradi prireditve občasne enourne na cesti Rudno-Lajše in med 9. in 17. uri pa na cesti Zgornja Sorica-Petrovo Brdo-Podrošt.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure.

Do 22. ure bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta med Selom in Šempetrom v obe smeri. Obvoz je urejen po regionalnih cestah.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprt je uvoz Tomačevo na obvoznico proti Kosezam.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

mva/mva
© STA, 2021