Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 24. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu in vstopu ponekod čakajo več kot dve uri. Osemkilometrski zastoj je na primorski avtocesti med počivališčem Lom in priključkom Vrhnika proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre, vozniki, ki se vozijo proti Kranjski Gori naj uporabijo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Pred predorom Karavanke iz Avstrije proti Sloveniji je tudi tri kilometre dolg zastoj, predor se občasno zapira.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj dolg en kilometer.

Zaradi okvarjena vozila je zaprt prehitevalni pas na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Brezovica proti Ljubljani.

V Kranju bodo v soboto med 14.30 in 22. uro ter v nedeljo med 13.30 in 17.45 kratkotrajne popolne zapore nekaterih cest.

Vipavska hitra cesta H4 bo med Selom in Šempetrom v obe smeri zaprta do nedelje do 22. ure. Obvoz je urejen po regionalnih cestah.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Do 25. julija bo v Ljubljani zaprta Bleiweisova cesta od križišča s Tržaško cesto do Tobačne ulice. Obvoz je po Šubičevi ulici, Slovenski in Aškerčevi cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

bp/bp
© STA, 2021