Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 24. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na ljubljanski severni obvoznici oviran promet na uvozu Nove Jarše proti Zadobrovi. Promet je močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri.

Šest kilometrski zastoji so pred predorom Karavanke iz Avstrije proti Sloveniji. Predor se občasno zapira, iz Slovenije proti Avstriji dva kilometra in pol, vozniki za Kranjsko Goro uporabite izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na koncu hitre ceste Koper - Izola proti Portorožu je zastoj dolg en kilometer, na štajerski avtocesti zaradi del pri počivališču Zima proti Mariboru in proti Ljubljani, ter na cesti Lesce - Bled in na cestah, ki vodijo k mejnim prehodom Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika in Dobovec proti Hrvaški.

Zaradi prireditve je do 14. ure pri Komarni vasi zaprta cesta Črmošnjice - Komarna vas - Gričice.

V Kranju bodo v soboto med 14.30 in 22. uro ter v nedeljo med 13.30 in 17.45 kratkotrajne popolne zapore nekaterih cest.

Do 13. ure, na nekaterih primorskih cestah do 16. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Vipavska hitra cesta H4 bo med Selom in Šempetrom v obe smeri zaprta do nedelje do 22. ure. Obvoz je urejen po regionalnih cestah.

Predvidoma do 18. ure bo na hitri cesti skozi Maribor zaprt izvoz Maribor center, na Meljsko cesto, iz smeri Maribora.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Do 25. julija bo v Ljubljani zaprta Bleiweisova cesta od križišča s Tržaško cesto do Tobačne ulice. Obvoz je po Šubičevi ulici, Slovenski in Aškerčevi cesti.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

bp/bp
© STA, 2021