Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 24. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je promet močno povečan na večini mejnih prehodov s Hrvaško, vozniki pri izstopu iz Slovenije ponekod čakajo več kot dve uri.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je šest kilometrski zastoj, na avstrijski strani Karavank proti Sloveniji pa je zastoj dolg pet kilometrov. Predor se občasno zapira. Povečan promet z zastoji je tudi na na cestah, ki vodijo k mejnim prehodom Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica in Metlika proti Hrvaški.

Na hitri cesti skozi Maribor bo do 18. ure zaprt izvoz Maribor center, na Meljsko cesto iz smeri Maribora.

Vipavska hitra cesta H4 bo med Selom in Šempetrom v obe smeri zaprta do nedelje do 22. ure. Obvoz je urejen po regionalnih cestah.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Do 25. julija bo v Ljubljani zaprta Bleiweisova cesta od križišča s Tržaško cesto do Tobačne ulice. Obvoz je po Šubičevi ulici, Slovenski in Aškerčevi cesti.

V Kranju bodo v soboto med 14.30 in 22. uro ter v nedeljo med 13.30 in 17.45 kratkotrajne popolne zapore nekaterih cest.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

bp/bp
© STA, 2021