Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 5. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na mejnih prehodih prihaja do čakalnih dob, ponekod se za izstop iz države čaka tudi do 2 uri.

Promet je zaradi delovne zapore upočasnjen na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in Brezovico proti Kopru.

Zastoj pred delovno zaporo je na dolenjski avtocesti pred predorom Debeli hrib proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za približno 5 minut.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji se je oblikovala kolona tovornih vozil v dolžini približno 600 metrov.

Zastoj je nastal tudi na glavni cesti Izola-Strunjan pri Jagodju, in sicer v obe smeri.

Poleg teka je nastal zastoj v dolžini okoli enega kilometra na podravski avtocesti pred Gruškovjem proti Hrvaški.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Brezovica pri Gradinu, Jelšane, Obrežje, Dobovec, Gruškovje, Zgornji Leskovec in Petišovci. Na mejnem prehodu Gruškovje se za izstop z osebnim vozilom čaka eno do dve uri, za vstop z tovornimi vozili pa do ene ure. Na mejnem prehodu Dragonja se za vstop v državo z osebnim vozilom čaka eno do dve uri, za izstop pa do pol ure.
Na mejnem prehodu Jelšane se za izstop iz države z osebnim vozilom čaka eno do dve uri. Na mejnem prehodu Sečovlje se za vstop v državo čaka eno do dve uri. Na mejnem prehodu Petišovci se za izstop iz države čaka eno uro z osebnimi vozili, z tovornimi vozili pa eno uro za vstop v državo.

V turistični sezoni, do prvega konca tedna v septembru, po Sloveniji velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU, bodo v juliju na relaciji Brnik letališče-Brdo pri Kranju-Ljubljana dnevno kolone vozil s spremstvom. Na posameznih odsekih so možni tudi zastoji ali kratkotrajne zapore cest.

V noči na četrtek bo promet skozi predor Karavanke med 20. in 5. uro urejen izmenično enosmerno. Predviden čas čakanja na prosto smer vožnje je 30 minut.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet poteka po enem smernem vozišču, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Zaprt je izvoz na rondo Tomačevo iz smeri Zadobrove.

Regionalna cesta Škofljica-Šmarje Sap bo zaradi rekonstrukcije zaprta predvidoma do konca avgusta. Obvoz je urejen po glavni cesti Šmarje Sap-Škofljica.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021